Dansk

Dansk

💵 Donér lokalt

De fleste velgørenheder siger, at de primært har brug for penge, ikke donationer i form af objekter: Røde Kors: - Penge er den bedste måde at hjælpe lige nu | TV2 Nord

⛑ Humanitær hjælp

Som skrevet ovenover, så siger de fleste velgørenheder, at de primært har brug for penge, ikke donationer i form af objekter: Røde Kors: - Penge er den bedste måde at hjælpe lige nu | TV2 Nord.

Hvis du alligevel vil donere objekter, kan du finde mere info i følgende Facebook-grupper:

Der dukker ligeledes dagligt nye indsamlinger af objekter til Ukraine op. De er også en mulighed, men husk at penge er det vigtigste at donere i den situation som Ukraine er i.

Deltag i en lokal demonstration

Liste over planlagte demonstrationer per geografi (find en i nærheden af dig):

Du kan også organisere din egen demonstration (skriv den ind her i så fald):

🤝 Lokal Hjælp

Hvis du vil være frivillig kan du læse mere her:

🚝 Rejse til og fra Danmark

Hvis du er ukrainsk statsborger og gerne vil til Danmark (eller allerede er her), så kan du se mere her: Information til ukrainske statsborgere.

Ukrainske flygtninge kan rejse gratis i Danmark. Se mere her: Ukrainske flygtninge kan rejse gratis ind i Danmark med DSB og Arriva.

Hvis du ankommer til Danmark, kan du enten søge asyl, rejse ind i Danmark visumfrit eller anmode om et nødvisum. Mere information kan ses her: Information til ukrainske statsborgere og her: Ukrainere kan blive i Danmark i op til seks måneder - DI

  • Visumfri indrejse (180 dages ophold): Kræver biometrisk pas (med chip), og at du kan dokumentere at du har penge nok til at være i Danmark. Du kan senere ansøge om opholdstilladelse eller asyl.
  • Nødvisum (180 dages ophold): Du kan anmode om et nødvisum ved at snakke med politiet ved grænsen.
  • Asyl: Du kan også anmode om asyl i Danmark.

⚠ Medmindre du modtager en opholdstilladelse i Danmark er det ikke muligt (på nuværende tidspunkt) at tage et arbejde. En politisk debat er dog igangsat om hvorvidt man skal give ukrainske flygtninge muligheden for at arbejde i Danmark.

🏡 Husly

Hvis du vil lægge hus til ukrainske flygtninge kan du se mere her:

Den ukrainske ambassade i Danmark

Den ukrainske ambassade i Danmark kan kontaktes på 81 45 52 60 og har adressen: Toldbodgade 37A, 1253 København K.

Den ukrainske ambassade i Danmark er pr 28/02 blevet ramt af et hackerangreb, så hjemmesiden er nede. Ambassaden kan dog stadig hjælpe.

🎓Juridisk rådgivning

Dansk Flygtningehjælp tilbyder gratis rådgivning til alle asylansøgere, flygtninge og indvandrere i Danmark. I visse sager tilbydes gratis retshjælp og sagsbehandling. Man kan henvende sig som individ eller gruppe, uanset hvor langt man er i asylprocessen.

Er du frivillig sagsbehandler, som arbejder med asylsager eller repatriering, kan du også få gratis rådgivning.

Refugees Welcome tilbyder personlig rådgivning på mail eller telefon.

Søger du generel information om det danske asylsystem, kan du her tilgå Refugee Welcomes oversigt på russisk, engelsk eller dansk.

Hvis der er lang ventetid hos Dansk Flygtningehjælp og Refugees Welcome, så er det også muligt at få hjælp ved Retshjælpen i de store danske byer. Et eksempel herpå er Københavns Retshjælp: https://www.retshjaelpen.dk/.

📁Find et job

Flere danske firmaer har sagt, at de gerne vil ansætte ukrainske flygtninge:

💬 Del og spred budskabet

Du kan dele alle disse links med dit netværk! Det er meget vigtigt at dele informationen for at øge opmærksomheden om situationen i Ukraine og, hvad vi alle kan gøre.

Du kan lægge et indlæg op på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter med hashtag #WeStandWithUkraine. Få inspiration fra “media kit” for ukraine!

🏛Kontakt danske politikere

En af de bedste måder at gøre en forskel er ved at skrive til danske politikere. Her er en liste over deres kontaktoplysninger: Danske Politikeres kontaktoplysninger