NL

NL

­čĺí
Offici├źle goede doelen, verzoeken, info wordt live geupdate.

­čĺÁDoneer

Lokaal

Giro555

Rode Kruis

Stichting Vluchteling

UNHCR - De VN Vluchtelingenorganisatie

Vluchtelingenwerk Nederland

Stichting Oekraïne heeft hulp nodig

In Oekraïne

Om direct in Oekraïne te doneren aan het leger, dokters, ziekenhuizen, opvang en andere humanitaire organisaties, klik op onderstaande link en vind de organisatie(s) die jij wil steunen.

ÔŤĹ´ŞĆHumanitaire hulp

Een groeiend aantal mensen en organisaties is bezig om initiatieven op te zetten om urgente medische en non-medische goederen naar Oekraïne te krijgen.

Internationale magazijnen

Wil je zelf goederentransport organiseren naar Oekra├»ne? Weet dan dat internationaal transporteur ÔÇťNova poshta GlobalÔÇŁ diverse grote containers in Europa klaar heeft staan voor collectie van goederen en distributie naar Polen en de Oekra├»ense grens. Klik onderstaande link voor meer informatie.

Wat is nodig?

Het verschilt per organisatie en wisselt van dag tot dag, maar over het algemeen kun je deze documenten van de Oekraïense overheid als richtlijnen gebruiken:

Lokale humanitaire initiatieven

­čĆáBied onderdak voor Oekra├»ners

Duizenden mensen ontvluchten momenteel Oekraïne. Sommigen van hen hebben relaties in buurlanden, maar de meesten hebben nergens om heen te gaan. Laten we ervoor zorgen dat deze mensen aankomen in een warm thuis, waar ze veilig zijn van de huidige ellende in hun eigen land!

Heb je plek in je huis om deze mensen in ieder geval tijdelijk te helpen? Meld je dan aan voor een van de onderstaande initiatieven waar je onderdak kunt aanbieden.

Takecarebnb

People for People

Room for Ukraine

Onderdak Oekraïne

Ukraine Now (internationaal)

Host4Ukraine

Word vrijwilliger

Open Embassy

Open Embassy is bezig een netwerk van vrijwilligers op te bouwen om vluchtelingen uit Oekraïne te steunen. Zie https://www.openembassy.nl/support-voor-mensen-uit-oekraine/

NLvoorelkaar

Word buddy bij Vluchtelingenwerk

Ambassade van Oekraïne in Nederland

Adres

Zeestraat 78

2518 AD Den Haag

Contact

Telefoon: +31 (0)70 362 6095

Meer info op Rijksoverheid.nl

Referenties naar meer bronnen van informatie over het helpen van Oekraïne

Duizenden mensen ontvluchten momenteel Oekraïne. Sommigen van hen hebben kennissen in buurlanden, maar de meesten hebben nergens om heen te gaan. Laten we ervoor zorgen dat deze mensen aankomen in een warm thuis, waar ze veilig zijn van de huidige ellende in hun eigen land!

Heb je plek in je huis om deze mensen (tijdelijk) te helpen? Meld je dan aan voor een van de onderstaande initiatieven waar je onderdak kunt aanbieden.